Inleiding

Over het algemeen behoren  commerciële vaardigheden niet tot uw kern competenties.  Sterker nog, u heeft er mogelijk een afkeer van. ‘Ik ben zorgverlener’ is een veel gehoorde opmerking, waarmee wordt aangeven dat commercieel denken niet thuis hoort in de gezondheidszorg.

Helaas wordt daarbij over het hoofd gezien dat u behalve tandarts ook ondernemer bent en moet zorgdragen voor een financieel gezonde praktijk. Daarmee biedt u uw praktijk continuïteit die voor de patiënt erg belangrijk is.

Daarbij komt dat de markt drastisch is gewijzigd. Sinds het experiment vrije tarieven gaan de gesprekken in de behandelkamer vaker over geld. Onder invloed van de politiek en zorgverzekeraars vinden de patiënten in het algemeen de tandarts te duur, zonder te weten of dit daadwerkelijk ook zo is. U zal dus meer uw tarief moeten ‘verkopen’, vooral als het gaat om uitgebreidere behandelplannen.

Door anders met de patiënt te communiceren, gebruik te maken van enkele commerciële vaardigheden, zult u in staat zijn meer behandelplannen geaccepteerd te krijgen door de patiënten. In feite helpt u de patiënt te beslissen ja te zeggen tegen dat behandelplan en dus ja te zeggen tegen verbetering van de kwaliteit van leven. 

Programma

  • Wat ervaart u als lastig bij het geaccepteerd krijgen van een behandelplan
  • Wat willen patiënten; achterhalen van de werkelijke behoefte van de patiënt
  • Hoe op deze wens inspelen
  • Hoe het akkoord voor het opstellen van een behandelplan
  • De presentatie van het behandelplan, de patiënt enthousiast maken
  • Omgaan met weerstanden
  • Het behandelplan geaccepteerd krijgen, komen tot de eerste behandelafspraak
  • Oefeningen en rollenspellen

Duur van de cursus

De cursus duurt twee dagdelen.

 

Locatie

Deze cursus wordt gehouden in een centraal gelegen lokatie. 

Cursusleider

De cursus zal worden gegeven door Verry van Rossum. Na ruim zeventien jaar in de commercie actief te zijn geweest in diverse commerciële functies heeft hij als trainer veel verkopers de fijne kneepjes van het verkoop vak bijgebracht. Inmiddels heeft hij  veel ervaring met veranderingstrajecten in tandartspraktijken waarbij efficiency en klantgerichtheid centraal staan. Door deze activiteiten kent hij het gedrag van tandartsen en patiënten goed zodat hij met praktijkcases de cursus zeer op de dagelijkse praktijk weet af te stemmen.

Uw investering

Uw investering voor deze cursus bedraagt € 975,= vrij van BTW inclusief verblijfskosten gedurende de dag, deelnemersmateriaal.

Data in 2023

Cursus data op aanvraag

 

Klik hier voor het Inschrijfformulier