De receptioniste is het gezicht van de praktijk. Het is de eerste persoon die de klant ziet bij binnenkomst in de praktijk, of hoort aan de telefoon. De eerste indruk moet dus meteen een heel goede zijn. Je krijgt tenslotte geen tweede kans voor een eerste indruk. Als receptioniste bent u gastvrouw en aanspreekpunt voor de klant die zich in de praktijk welkom en gewaardeerd moet voelen. Daarnaast is een van de belangrijkste taken het juist inplannen van patiënten en behandelingen. Bovenop deze taken zal in de meeste praktijken ook het uitvoeren van administratieve werkzaamheden tot het takenpakket behoren. In dit hoofdstuk treft u een aantal instructies aan om uw taken naar behoren te kunnen uitvoeren.

Doelgroep

Receptionistes/balie medewerkers van praktijken die met een meerkamerplanning (gaan) werken.

Programma

Meerkamerplanning 

In uw functie als receptioniste bent u  verantwoordelijk voor een juiste planning en mede daarmee  voor de productie in de praktijk. Het werken met een meerkamerplanning is voor de moderne praktijk noodzakelijk.

U leert in deze cursus hoe een meerkamerplanning functioneert, hoe u daarmee de productie moet plannen en wat belangrijk is om deze planning ook te laten functioneren. U leert hoe u met het inplannen van controles en pijnklachten omgaat, wat prioriteit heeft en wat niet. U gaat praktisch aan de slag met het maken van uw eigen meerkamerplanning.

Communicatie

In uw functie bent u de spil in de praktijk. Dat betekent dat u veel met patiënten en collega’s zult moeten communiceren. Nadat u weet hoe u moet plannen, is de volgende uitdaging om patiënten op de plekken in te plannen die u graag wilt. Niet iedereen kan tenslotte aan het begin of aan het eind van de dag komen. Dit vraagt om communicatieve vaardigheden waarop uitgebreid geoefend zal worden.

Een tweede onderdeel van van de communicatie is efficiënt en klantgericht telefoneren. Hoe brengt u structuur aan in het gesprek. Een goede opening is belangrijk, het stellen van de juiste vragen zodat u de juiste informatie kunt geven en tenslotte een goede positieve afsluiting.  Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden zult u de nodige vaardigheden leren.

Inspelen op gedrag

Ieder mens is anders en reageert daarom ook anders op wat er wordt gezegd of gedaan.Voor u is belangrijk dat u  de verschillende gedragstypen  kunt herkennen en daar op de juiste wijze weet in te spelen. Daarmee zult met meer resultaat kunnen communiceren.

Werkwijze

Tijdens de cursus wisselen uitleg, interactie en praktijkoefeningen elkaar continue af.

Duur

Deze cursus duurt twee aaneengesloten dagen.

Resultaat

U bent na deze intensieve cursus in staat om:

Op een goede manier het behandelschema van een meerkamerpraktijk te plannen. U bent in staat klantgerichter en efficiënter te telefoneren en communiceren.

Uw investering

Uw investering voor deze tweedaagse cursus bedraagt € 1.590,= vrij van BTW inclusief verblijfskosten op de dag en deelnemers materialen.

Uw cursusleider

Deze training wordt verzorgd door Verry van Rossum. Hij zal u op inspirerende wijze leren hoe u in een meerkamerpraktijk goed kunt functioneren. Hij heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring in het verbeteren van de organisatie in tandartspraktijken door implementatie van het meerkamer concept.  Daarvoor was hij zelfstandig trainer-coach en consultant, actief in verbetertrajecten voor commerciële- en overheidsorganisaties.

Cursus data  2023

Cursusdata op aanvraag

Klik hier voor het Inschrijfformulier